Tiszai Kati 0620-319-07-60 e-mail.:kati.tiszai@gmail.com

Tiszai Kati 0620-319-07-60 e-mail.:kati.tiszai@gmail.com
Mex és Kira

2011. augusztus 22., hétfő

Rámpa!

Lakásban tartott kutyák lábmosásának megkönnyítésére, kitaláltam és megcsináltam a segédeszközt.Egy 1,5cm vastag 30x120-as fapolc,csúszásgátló gumiszőnyeg,ragasztó, a szabad felületek lelakkozásához lakk (víz ellen) és 4db erkélyvas., (ez a lábak hivatalos neve)





Az egyik oldalra a lábakhoz azért tettem a "gumi védelmet", hogy a kádat ne karcolja össze a fém. A használatát fokozatosan vezetjük be, ami nagyon gyorsan megy. Először a földön vezetgetjük át rajta,finom jutalom falatokkal csalogatva, majd beakasztjuk a kádba a "rámpát",először pórázon és juti falattal, majd póráz nélkül juti falattal vezetjük orránál fogva,a vezényszó közben pl. "gyerünk a kádba", vagy csak "kádba" és kész!Egy párszor még segíteni irányítani kell de aztán csak azt mondod, hogy a kádba és arra mutatsz és már megy is az okos kutya.
 

Ahol nincs más megoldás, pl. zuhanytálca, amibe könnyű belépni, ott ez a rámpa védi a kutyák ízületeit, a kiugrálás mellőzésével, valamint a gazdi derekát, a ki-be emelés megterhelő súlyától, abban az esetben ha nem 3-4kg-os a kutyánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése