Tiszai Kati 0620-319-07-60 e-mail.:kati.tiszai@gmail.com

Tiszai Kati 0620-319-07-60 e-mail.:kati.tiszai@gmail.com
Mex és Kira

2010. november 15., hétfő

NE ETESSE A KÓBOR MACSKÁKAT



 Ezeket az állatokat békén kellene hagyni,ha az energiájukat a létfenntartás köti le,akkor nem fognak túlzott mértékben szaporodni.Ráadásul a macska területvédő állat,egy adott terület csak adott létszámú cicát tart el. Ez az élelem mennyiségétől függ,az állatok védik a territóriumaikat.A területen található rágcsálókból megélnek,amivel egyébként akaratlanul is hasznot hajt az embernek.



 A gond akkor jelentkezik,amikor a JÓ SZÁNDÉKÚ EMBER beavatkozik a populáció természetes folyamataiba. A SAJNÁLAT, A JÓ SZÁNDÉK TÖBBET ÁRT,MINTHA NEM TESZÜNK SEMMIT.



Ha ugyanis valaki elkezdi etetni az ilyen kóbor macskákat, akkor az állatok energiájukat nem a létfenntartásra fordítják,hanem a szaporodásra,hiszen az élelem korlátlanul rendelkezésére áll, az állat úgy érzi,hogy biztonságban fel tudja nevelni a kölykeit.



A plusz élelemnek köszönhetően megnő a terület eltartó képessége, újabb macskák fognak megjelenni.



Mit tesz a JÓ SZÁNDÉKÚ EMBER? Még több élelmet rak ki, mondván, szegény cicusok ne éhezzenek.A baj az, hogy egy idő után nem fogja bírni,s abban a pillanatban,hogy felhagy az etetéssel,sok cicát ítél halálra.Ráadásul ezek az emberek a legtöbb esetben más módon nem gondoskodnak az állatokról, vagyis nem oltatják, nem féregtelenítik őket, ha betegek,akkor nem tudják őket megfognia gyógykezeléshez.






Mindezek miatt:-a kihelyezett táplálék maradékával szennyezik a környezetet,- az állatok létszámának mesterséges feldúsításával növelik a fertőzésveszélyt, így sokkal többet ártanak,mint amennyit segíteni tudnak.



A fertőzésveszélynek nem csak a kutyáink,de a gyermekeink és mi felnőtt emberek is ki vagyunk téve.Mi lehetne a megoldás?Az aki nem tudja egy állat megfelelő tartását vállalni,az nem eteti azt! Jó lenne ivartalanítani is őket, hogy ne szaporodjanak,de ki fedezné a költségeket????



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése